Over Erve Punte

Al eeuwen gastvrij

Er zijn reeds in 1825 kaarten te vinden waarop te zien is dat de familie hier woonde. Onze over- over- overgrootouders Olde Boerrichter op den Borg, hadden hier een kleine boerderij. Het omliggende gebied was vooral woeste gronden, die pas later in de 19e eeuw omgezet zouden worden naar bos. De huidige boerderij heeft een gevelsteen waarop het jaartal 1906 staat aangegeven maar als je kijkt naar de gebinten en de bouw dan is de boerderij al veel ouder. Het heeft jarenlang dienst gedaan als woonhuis en stal voor de dieren. In 1959 werd een nieuw woonhuis gebouwd en  werd de oude boerderij volledig omgebouwd voor het vee.

Met de komst van Grardus Punte in 1919 kwam de naam Punte op de boerderij. Hij trouwde in dat jaar met Johanna Olde Boerrichter. In die tijd werd naast de boerderij een fruitkwekerij opgestart en stonden honderden fruitbomen over het land verspreid. In de oorlog was Erve Punte een onderduikadres en kwamen hier kinderen logeren die moesten vluchten uit het westen voor de hongerwinter. En ook na de oorlog bleek Erve Punte een plek om even op adem te komen. Grote groepen kinderen kwamen hier vakantie vieren die anders nergens naar toe konden. Van die tijd zijn nog veel foto's bewaard gebleven, kijk maar eens onder aan de pagina voor een impressie.

In de jaren zestig moest de familie noodgedwongen stoppen met de fruitteelt vanwege de toenemende concurrentie. De boerderij werd toen uitgebreid met meer koeien en varkens. Het werd een klein gemengde boerderij met circa 20 koeien en 40 varkens die lekker buiten liepen. In 1985 is begonnen met de camping. In die tijd waren er 5 plekken. Door de jaren heen groeide dit uit naar 25 plekken, die we nu nog steeds hebben. 

Gastvrijheid en ruimte bieden aan anderen zit ons in het bloed. Het is een voorrecht om deze plek te kunnen delen met mensen die even tot rust willen komen en net als wij, genieten van dit verscholen plekje midden in de natuur. We zijn trots op onze Twentse roots en vertellen graag over de geschiedenis. Het behoud van dit bijzondere stukje Twente met al haar verhalen ligt ons aan het hart. Wij kiezen voor charme boven perfectie en houden van een ongedwongen gemoedelijke sfeer.

Een plek waar je mooie herinneringen maakt die je, je leven lang koestert.