BoerderijkamersOude Luchtfoto boerderij

Ontdek de Twentse geschiedenis

Beleef de Twentse geschiedenis onder 1 dak in één van onze unieke thema kamers. Elke kamer heeft zijn eigen verhaal en vertelt een deel van de bijzondere geschiedenis van Twente. Het is als het ware een reis door de tijd, een levend museum en een eerbetoon aan al het moois van Twente door de eeuwen heen. De kamers zijn het hele jaar boekbaar. Er zijn 5 kamers, 3 op de begane grond inclusief een eigen ingang, buitenterras, kitchenette, zithoek en luxe badkamer. Daarnaast hebben we 2 kamers op de eerste verdieping voorzien van een zithoek, luxe badkamer, koffie- en theefaciltieten en op deze kamers is standaard ontbijt inbegrepen. Je kunt al een kamer boeken vanaf 1 nacht. Voor een weekendje weg (2 nachten) of bij langer verblijf hebben we aantrekkelijke arrangementsprijzen. Heb je nog vragen of wil je liever telefonisch of per mail reserveren, geen probleem, bel 06 - 10 39 95 63 of gebruik het contactformulier.

 

 De Schatkamer (tweepersoons, circa 30 m2)

Het begint bij De Schatkamer. De schatkamer is een mooie tweepersoons robuuste kamer die het verhaal vertelt van al onze geologische en archeologische bodemschatten. Het is een knusse tweepersoons kamer op de begane grond voorzien van alle gemakken zoals een luxe boxspring (1,60 x 2,10m), fraaie badkamer, kitchenette, zithoek met tv en airco. Tevens beschikt de kamer over een eigen buitenterras. Klik hier voor meer informatie en arrangementen 

Schatkamer boeken

 
De Spoorzoeker (tweepersoons + slaapbank voor 2 kids tot 12 jr., circa 35 m2) 

De komst van de jagers in dit gebied beleef je in de tweede kamer, De Spoorzoeker. Als je in deze kamer verblijft ga je terug in de tijd toen Twente werd bewoont door jagers. In deze kamer beleef je de mooie Twentse flora en fauna van heel dichtbij. Het is een ruime tweepersoonskamer op de begane grond. Door middel van een slaapbank, geschikt voor kinderen tot 12 jaar, is het mogelijk uit te breiden naar vierpersoons. Naast een luxe boxspring (1,80 x 2,10m) beschikt de kamer over een eigen kitchenette, fraaie badkamer en een zithoek met tv en airco. De kamer beschikt ook over een eigen buitenterras. Klik hier voor meer informatie en arrangementen 

 Spoorzoeker boeken

 
De Boerenkamer (tweepersoons + slaapbank voor 2 kids tot 12 jr. , circa 35 m2)

Met de komst van de boeren kwamen ook vele tradities en gebruiken zoals de marken en het noaberschap. De Boerenkamer, die zich zoals vroeger in het voorhuis van de boerderij bevindt, is nostalgisch ingericht met oude details. Het is een ruime tweepersoonskamer aan de voorzijde van de boerderij op de begane grond. Door middel van een slaapbank, geschikt voor kinderen tot 12 jaar, is het mogelijk uit te breiden naar vierpersoons. Naast een luxe boxspring (1,80 x 2,10m) beschikt de kamer over een eigen kitchenette, fraaie badkamer en een zithoek met tv en airco. De kamer beschikt tevens over een eigen buitenterras. Klik hier voor meer informatie en arrangementen. 

Boerenkamer boeken

 

De Sagenkamer (tweepersoonskamer, circa 28m2) 

Met de boeren kwam ook het bijgeloof en de sagen in Twente en deze verhalen komen tot leven in De Sagenkamer. Een kamer vol mystiek en bizarre verhalen. Het is een comfortabele tweepersoonskamer op de eerste verdieping met uitzicht over het erf, de camping en het bos. De kamer beschikt over een luxe boxspring (1,60 x 2,10m), een fraaie badkamer, een zithoek met koffie- & theefaciliteiten, tv en airco. Bij deze kamer is het ontbijt inbegrepen. Klik hier voor meer informatie en arrangementen.

 Sagenkamer boeken

 

De Heerenkamer (tweepersoonskamer, circa 35m2)

En met De Heerenkamer, die vertelt over het rijke textiel verleden van Twente, komen we in het begin van de vorige eeuw. Een relatief jonge geschiedenis die op vele plekken in de buurt nog goed zichtbaar is. Het is een fraai ingerichte tweepersoonskamer passend bij de weelde van de befaamde textielfamilies van weleer en met een schitterend uitzicht over velden en bossen. De kamer is voorzien van een luxe boxspring (1,80 x 2,10m), een fraaie badkamer, een zithoek met koffie- & theefaciliteiten, tv en airco. Bij deze kamer is het ontbijt inbegrepen. Klik hier voor meer informatie en arrangementen. 

Heerenkamer boeken